8 februari 2019 / ONS GELD

“Het huidige geldstelsel loopt tegen zijn grenzen aan. Het internet maakt een ander geldstelsel zonder banken mogelijk. Het digitale geldstelsel van de toekomst kunnen we inrichten zoals we dat willen. Het is een politieke keuze hoe dat eruit gaat zien” aldus burgerinitiatief Ons Geld.

Na een eerdere meetup van Stichting Ons Geld in Utopie (november 2018) duiken we vanavond dieper in het geldsysteem. Aanleiding is het onlangs verschenen rapport ‘Geld en Schuld: de Publieke Rol van Banken’ van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR).

We zullen eerst ingaan op de werking van het huidige geldsysteem, de achtergrond van burgerinitiatief Ons Geld en het WRR-onderzoek. Vervolgens zal Martijn van der Linden (voorzitter Ons Geld) vertellen hoe het WRR-rapport zich verhoudt tot de Ons Geld voorstellen. Er zijn overeenkomsten maar ook belangrijke verschillen. Ook Mahir Alkaya (Tweede Kamerlid SP) zal zijn visie geven en bovendien zijn recent ingediende initiatiefnota ‘100% veilig sparen en betalen’ toelichten. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen en interactie.

In het tweede deel van de avond gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek over hoe we maatschappelijke debat en politieke druk kunnen vergroten. Een centraal onderwerp is promotie van het Ons Geld congres op 23 februari in Carré.

  • 19.00 uur: inloop
  • 19.30 uur: aanvang programma
  • 21.30 uur: borrel tot 23.00 uur

Toegang: gratis, consumpties voor eigen rekening (enkel pin)
Er is plaats voor maximaal 100 personen. Graag uw komst opgeven.

Aanmelden: Stuur een email naar kees@utopie.nl of reserveer via https://onsgeld.nu/event/ons-geld-meetup-den-haag/

Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Podcast: momenteel in bewerking, volgt tzt

Meer info:

Stichting Ons Geld: https://onsgeld.nu/

WRR-rapport Geld & Schuld: https://www.wrr.nl/publicaties/rapporten/2019/01/17/geld-en-schuld—de-publieke-rol-van-banken

Initiatiefnota 100% veilig sparen en betalen: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2018Z23562&did=2018D59390

GGS1_burn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s